×

Error message

Notice: unserialize(): Error at offset 4 of 4 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/yeeorg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Ahengu i muzikës turke dhe asaj shqipe bashkohen në Festivalin DAM

Yazıcı-dostu sürüm

Ebru Jılta, një nga artistët kryesorë të Shoqërisë Turke të Kosovës, mori pjesë në Festivalin e 15-të Ndërkombëtar të Muzikës DAM, i cili u organizua për herë të 15-të këtë vit me pjesëmarrjen e artistëve nga vende të ndryshme të botës.

Jılta, e cila këndoi këngë në shqip dhe turqisht, u vlerësua shumë për performancën e saj.

Duke vlerësuar koncertin, Drejtori i Qendrës Kulturore Turke Yunus Emre Dr. Mehmet Ülker Në fjalën e tij,  theksoi rëndësinë e aktiviteteve kulturore dhe artistike për një shoqëri dhe tha se mbështetja në këtë fushë do të vazhdojë në mënyrë që të forcojë më tej lidhjen kulturore midis dy vendeve.

Artistja nga Prishtina Ebru Jılta, në fjalën e saj në fund të koncertit, falënderoi Institutin Yunus Emre për mbështetjen që i dha për pjesëmarrjen e saj në festival.

Jılta theksoi se muzika është një mjet që lidh kulturat.

Diğer Etkinlikler

Në Festivalin e 2-të të Trashëgimisë Kulturore "Gurgurica 2020" të organizuar këtë vit, Kosova u përfaqësua nga Korët e...

Institutet Yunus Emre në Prishtinë, Prizren dhe Pejë të Kosovës zhvilluan një koncert dixhital për të respektuar...