Fotoğrafçılık Kulübü III. Fotosafari için İpek’te Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı ve Priştine, Prizren, İpek Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen Fotoğrafçılık Kulübünün 2. dönemi 10 Eylül’de başladı. Bu kapsamda, Fotoğrafçılık Kulübü’nün 3. Safarisi’ne Kosova’nın İpek şehrinin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmek maksadıyla 13 Ekim’de yapıldı.

Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitülerinin kulüp faaliyetleri kapsamında ilki 2017 yılında yapılan Fotoğrafçılık Kulübü, 2018 yılında Türk Temsil Heyet Başkanlığı iş birliğiyle daha da genişletilerek amatör ve profesyonel çekim tekniklerini esas alan buluşmaların yanı sıra, foto safariler, ödüllü fotoğraf yarışması ve jüri tarafından seçilen fotoğraflardan oluşan sergiyle fotoğraf meraklılarına amatörlükten profesyonelliğe giden yolda zengin içerikli bir kulüp etkinliği sunuyor.

Priştine, Prizren, İpek Yunus Emre Enstitülerinin Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri ve moderatörlerinin yanı sıra etkinliğe Türkiye’den bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere profesyonel fotoğraf sanatçısı Ahmet Kuş, Gazeteci Mehmet Çetinkaya, amatör fotoğrafçı olarak Namık Kemal Yıldız, Serap Önder, T.C. Priştine Büyükelçiliğinden 3. Kâtip Onur ATAY, T.C. Prizren Başkonsolosu Muavini Cenk Şen, T.C. Priştine Büyükelçiliği Milli Eğitim Müşaviri Atanur Çağlayan, Türk Temsil Heyeti Başkanı Muhabere Albay Cem Sinan Barım, Kosova Ulusal Otizm Derneğinden yetkililer, medya temsilcileri ile katıldılar.

Projeyle, Türk Temsil Heyetindeki asker ve sivil personelin halk ve sanatçı çevresi ile buluşmasına aracılık edilmesi, bölgedeki işsizlik sorunu göz önüne alındığında kültürel faaliyetlerin istihdamı destekleme kaygısıyla planlanması ve bu vesileyle gençlerin hem sanatsal çalışmaların içinde olması hem de meslek olarak fotoğrafçılığı seçmelerine aracılık yapılması amaçlanıyor.

Fotoğrafçılık kulübü,17 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek.