Kosova'da "Benim Priştine’m" Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine Yunus Emre Enstitüsü ve Priştine Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “Benim Priştine'm” adlı resim ve fotoğraf yarışması “11 Haziran Priştine Günü” vesilesiyle 14 Haziran 2016 tarihinde düzenlendi.

Yarışmanın jüri üyeleri, bütün çalışmaların çok güzel olduğunu, bu yüzden dereceye giren öğrenciler için karar vermekte güçlük çektiklerini dile getirdiler.

Jüride yer alan İpek Odhise Paskeli Sanat Lisesi Müdürü Haxhi Kastrati, törende yaptığı konuşmada “Tüm çalışmalar güzeldi fakat bu yarışmada en başarılı değerlendirilen üç eserin seçilmesi gerekiyordu. Tematik çalışmalarda bu tür sıralamaları yaparken büyük sanatçılar bile zorlanırlar. Siz genç sanatçılarsınız ve buna rağmen kendinizi aştığınızı söyleyebilirim ” dedi.

Priştine Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi Müdürü Teuta Musa, Priştine Günü vesilesiyle bu yarışmanın düzenlenmesi hususunda Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini ileterek yarışmacılara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

T.C. Priştine Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Şaban Cengiz ise “Herkesin kendinde özgü bir yeteneği vardır. Sıralamada yer alamayan yarışmacılarımız morallerini bozmasınlar, umutlarını kaybetmesinler. Hayat bir yarış ve biz bu yarışın içindeyiz” diyerek etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, yaptığı konuşmada “11 Haziran, Priştine için önemli bir gün. Bu yarışmanın amacı yarışmacılarının hem sanatsal yönlerini çıkarmak hem de yaşadıkları şehri tanımalarına, resim ve fotoğraf yoluyla yaşadıkları şehre yönelik duygularını ifade etmelerine vesile olmaktı. Sıralamaya giremeyenler kendilerini üzmesinler, içtenlikten söyleyebilirim ki onların çalışmaları da yarışanlar kadar güzeldi” ifadelerini kullandı.

Benim Priştine'm adlı yarışmanın ödül töreni sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.