Mert Talat Dilekçioğlu ile Türkçe Sesletim ve Duyumsama Atölyesi Priştine’de Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen atölyeye, Kosova İçişleri Bakan yardımcısı Yıldıray Bayram, Dış İşleri Bakan danışmanı Muaz Kazaz, GERÇEK Derneği Başkanı Ömer Agalar, KDTP Kadın ve Gençlik Kolları temsilcileri ve RTK Devlet Televizyonu çalışanları katıldı.

Salgın tedbirleri kapsamında çok kısıtlı bir katılım ile gerçekleşen ve yoğun ilgi ile takip edilen atölyede katılımcılar doğru nefes tekniğinden (Diyafram kullanımı), doğru vurgu, sesletim ve artikülasyon, jest ve mimikleri doğru kullanma, beden dili ve vurgu sekronizasyonu, topluluk önünde heyecanı ve nefesi dengeleme, kürsü kullanımı ve hitap şekline kadar pek çok konuyu çalışma fırsatı buldu.

Program sonunda yaptığı açıklamada, Dilekçioğlu, etkinliğe katılan öğrencilere katılım belgesi verildiğini belirterek, "Bu etkinlik ile iki ülke arasındaki dostluk köprülerini kuvvetlendirmeyi ve ortak tiyatro ve sinema projelerini geliştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü, Dr. Mehmet Ülker Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitüleri olarak önemli bir faaliyeti tertip etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkçe öğrenenlerin daha ihtisaslı Türkçeyi kullanabilme, mesleki anlamda da Türkçelerini geliştirmek konusunda ek destekler verdiklerini kaydeden Ülker, Drama teknikleriyle birbirimizi anlama ve anlamlandırma yollarında ilerlerken, aynı zamanda Türkiye ile bağ kurmak, Türkçeyi doğru sesletmek, anlaşılır konuşmak, doğru vurgu ve beden diliyle kendini ifade etmek isteyenlere yönelik bir dil pratik çalışması olan atölyede bilgi ve birikimlerini katılımcılar ile paylaşan Mert Talat Dilekçioğlu’na teşekkür etti.

Programı izlemek için buraya tıklayınız.

Diğer Etkinlikler

Kosova'daki Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitüleri koordinesinde geçen yıl kardeş okul olan...