Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitüsü Fotoğrafçılık Kulübü Üyeleri Yakova'da Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitüsü Fotoğrafçılık Kulübü Üyeleri Yunus Emre Enstitüsü ve Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Himayesinde Bir Araya Geldi

Yunus Emre Enstitüsü ve Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı iş birliğinde Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitülerinde ikinci dönem Fotoğrafçılık Kulübü çalışmaları başladı. Kulüpte, amatör ve profesyonel çekim tekniklerini esas alan buluşmaların yanı sıra foto safari alan çalışmaları da yer alıyor.

Bu bağlamda Dragaş’ta gerçekleşen I. foto safari sonrasında, Yunus Emre Enstitüsünün Fotoğrafçılık Kulübü üyeleriyle Yakova şehrinde düzenlenen II. foto safari 23.09.2018 tarihinde gerçekleşti.

Yakova şehrinin mimarisi ile ünlü eski çarşısında başlayan II. foto safari Yakova’nın Qabrat adıyla bilinen ormanlık alanındaki doğa çekimleri ile iki etapta tamamlandı. Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın girişimiyle II. foto safariye katılan profesyonel fotoğrafçı Fahrettin Beceren, kulüp üyelerine açı, kadraj, alan derinliği, portre, doğa fotoğrafçılığı gibi konularda çekim uygulamalarını gösterdi. Ayrıca sanatçı, en son çektiği fotoğraflardan oluşan sergisinin sunumu eşliğinde Kosovalı fotoğraf sanatçı adaylarıyla bilgi ve tecrübelerini  paylaştı. 

Foto safariye katılan T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, "Türkiye, Kosova arasında kurulan bu güçlü köprünün sanat ve sanatçıya da yansıdığını görmek beni çok sevindirdi. Bu tür faaliyetler daimi dostluğun nişanesidir” ifadelerini kullandı.

II. foto safari etkinliğine Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri ve moderatörlerinin yanı sıra Kosova TTHB askerleri ile Kosovalı medya temsilcilerinden yaklaşık 140 kişi katıldı.