24 Kasım Öğretmenler Günü Kosova’da Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” anlayışıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği himayelerinde Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde ve Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu, Kosova Türk Öğretmenler Derneğiyle iş birliğinde "24 Kasım Öğretmenler Günü” Kosova’da kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması ile birlikte türküleriyle Kırşehir’den Türkiye'nin her köşesinde yüreklere dokunan Neşet Ertaş 7. ölüm yıl dönümünde geride miras bıraktığı sazları ve sözleriyle Kosova’da anıldı.

Programa, T.C Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, T.C. Prizren Başkonsolosu Serdar Özaydın, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, KDTP Milletvekilleri, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı ve görevli subaylar ve dernek başkanları bu anlamlı kutlamada Türk eğitimcileri yalnız bırakmadı.

Priştine’deki Kırmızı Salonda düzenlenen geceye, Kosova’nın farklı şehirlerinde Türkçe eğitim veren emekli öğretmenler ile halen görevlerini sürdüren eğitimciler de katıldı.

Yoğun bir katılım ile bu yıl Priştine’de gerçekleşen program, selamlama konuşmalarınıın ardından Gerçek Derneği folklor ekibinin gösterileriyle devam etti.

Etkinlikte T.C Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajına da yer verildi: "Öğretmenlerimiz kendilerinde saklı olan o gücü, artık fark etmeliler. Biliyorsunuz, çocuğun hayatına dokunmak, tabiri sık kullanılır öğretmenler için. Ama acaba bu kadar mı? Dokunmak mı yaptığımız, yoksa daha fazlası mı? Çocuklar, engin bir denizin ortasında yol alan gemiler bizim hayalimizde. Öğretmen o geminin yelkenlerine öyle bir rüzgar olur ki, geminin seyrini değiştirir, istikametini gösterir; bir gemi bir milim de olsa, bin mil de olsa ilerliyorsa hep o rüzgarın etkisiyledir."

Kutlamanın ardından Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş anısına Birol Ertaş, Burhan Ertaş ve Kosovalı sanatçıların konseri davetlilerden büyük ilgi gördü.

Programa Daut Hamolar’ın eserlerinden oluşan resim sergisi renk kattı.