Kursiyerlerin Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine Yunus Emre Enstitüsünde yıl boyunca derslere katılan ve dönemlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler için sertifika takdim töreni düzenlendi.

Türkçe kurslarının yanı sıra Enstitüde düzenlenen fotoğrafçılık, ebru sanatı ve çiftelia kursları gibi atölye çalışmalarına katılan öğrenciler de sertifikalarını aldı.

Törende, duygu ve izlenimlerini aktarmak üzere söz alan öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirirken Türkiye ve Türk kültürü hakkında birçok bilgi edindikleri dersleri güzel anılarla hatırlayacaklarını ifade ettiler.

Törenin sonunda kursiyerler Türkçe şarkılar, tekerlemeler ve Kosova’nın yöresel enstrümanı olan çifteliden oluşan performanslarını sergilerken, törene katılan diğer öğrenciler de şarkılara coşkuyla eşlik etti. İkram ve muhabbetle devam eden tören fotoğraf çekimleriyle son buldu.

Türkiye ile dünya arasında dostluk bağı kurma amacıyla Türkiye’nin kültürel ve sanatsal zenginliklerini ve dilini dünya ile buluşturarak çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Kosova’nın Priştine, Prizren ve İpek şehirlerinde 2011 yılından bu yana 2 binin üzerinde kursiyer sayısına ulaştı. Kültür merkezinde verilen eğitimlerin yanı sıra okul, kurum ve kuruluşlarla birlikte sivil toplum örgütleri iş birliği içinde Türkçe kursları da düzenleyen Enstitü, kültür-sanat faaliyetlerine de aralıksız devam ediyor.