Priştineli Başarılı Kadınlar Panelde Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Sanatçı Sevim Baki yönetiminde “Kosova’nın Sesi” Türk Müziği Kadınlar Korosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Priştineli başarılı kadınları bir araya getirdi.

Priştine Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen programda, kadın hakları, siyasette kadın olmak, Türkçe eğitiminde öğretmenlerin rolü, Ebru Sanatı ve Kosova’da genç Türk kadınlarının başarısı konuları üzerine açık oturum düzenlendi.

Panel konuşmacılarından, Kosova Cumhuriyeti Başbakanlık Eşit Fırsatlar ve Azınlık Dairesi yetkilisi Keriman Sadıkay Kosova’da kadın hakları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanlığı’nda görevli Ebru Zborça ise “Siyasette Kadın Olmak” konusunu ele aldı.

Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdürü Yardımcısı Globoder ise, çok kültürlülük içerisinde Kosova Türk öğretmenlerinin milli manevi değerlerinin korunmasındaki rolü ve başarıları konusunda bir konuşma yaptı. Globoder, Türkçe eğitiminde öğretmenlerin yüzde 99’unu kadın öğretmenlerin oluşturduğunu dikkat çekti. Eğitimin en büyük miras olduğunu ifade eden Globoder, bu nedenle Türk dilinin yaşatılmasında öğretmenlerin rolünün çok büyük olduğunu belirtti.

Kosova Başkanlığı Hükümet Koordinasyon sekretaryası politikaları uyumlaştırılmasında yetkili olan Senem Safçı, “Kosova’daki Genç Kadınların Başarısı” konusu ile hayat hikâyesini, tecrübelerini ve kadının toplumdaki yerini katılımcılarla paylaştı.

Piştine Yunus Emre Enstitüsünde Sanat Eğitmeni olan Şenay Yusuf, Ebru Sanatı konusunda katılımcılara bilgiler sundu.

Panel sonrası Ebru Jılta ve Kosova'nın Sesi Türk Müziği kadın korosunun sunduğu müzik dinletisinin ardından, Şenay Yusuf'un eserlerinden oluşan serginin açılışı ile program son buldu.