Antalya’nın renkleri Priştine'de

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Suzan Uğurluçam Kişisel Resim Sergisi” 19 Haziranda açıldı.

Uğurluçam’a ait 20 eserin sergilendiği sergiye Priştine Üniversitesi Sanat Fakültesi akademisyenleri dâhil olmak üzere çok sayıda sanatçı ile sanatsever katıldı.

Paris ve Roma gibi alanında önemli şehirlerde bulunarak sanatını geliştirme fırsatı bulan Uğurluçam uzun süre Kosova’da yaşadı. Bu süre boyunca ‘’Kosovalı Vatandaşların Portreleri’’ adlı belgesel programını gerçekleştiren ressam; Kosova Anıtları Koruma Kurulunda çalışarak Kosova’daki kültürel anıtların korunmasında önemli çalışmalara imza atmanın yanı sıra Kosova’nın önemli sanat kuruluşlarından olan SHOTA Topluluğu’nun dört yıl boyunca müdürlüğünü yaptı. Görevde bulunduğu süre içerisinde Kosovalı sanatçılar ilk kez Amerika’nın New York, Detroit ve Şikago gibi şehirlerinden ülkelerine birincilik ödülleri ile geri döndü.

20’ye yakın sergi gerçekleştiren Suzan Uğurluçam Enstitü bünyesinde bir sergi açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, onu tanıyanların onun ne kadar duygusal bir insan olduğunu bildiğini ve bu resimlerde de bu duyguları ortaya çıkarmaya çalıştığını belirtti. Suzan Uğurluçam ayrıca dostlarına kendisini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Türkiye'de yaşayan Kosova kökenli ressam Suzan Uğurluçam'ın Antalya'nın neşesini, canlılığını ve bereketini resmettiği tablolardan oluşan kişisel sergi 15 Temmuz 2015’e kadar ziyaret edilebilir.