“Benim Priştine’m” Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

11 Haziran Priştine günü vesilesiyle, Yunus Emre Enstitüsü ve Priştine Çocuk Kültür Merkezi iş birliğiyle düzenlenen “Benim Priştine’m” resim ve fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu. Resim ve fotoğraf dallarında dereceye giren ilk üç öğrenci Türkiye’de kültürel geziye katılma ödülü kazandı.

Priştine Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen programa, profesyonel ressamlardan oluşan jüri üyeleri, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Eshref Qahili, profesyonel fotoğrafçı Afrim Spahiu, Lady Kadınlar Derneği üyesi Sanija Murati, Türkiye’den gelen ressam ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Mahiroğlu,  Kosova’ya 6. Uluslararası Euro Art Festivali için Hindistan’dan gelen Ketaki Pinpalkhare ve Litvanya’dan Renata Obcarske, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, öğrenciler, ebeveynler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yarışmada 44 resim ve 27 fotoğraf sergilendi

Programın açılışında konuşan Enstitü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, dünyanın değişik yerlerinden gelen misafirleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bu yıl gerçekleşen yarışmada 15 okuldan gelen 44 resim 27 fotoğraf çalışmasının yarıştığını belirten Ülker, tüm öğrencilere başarılar diledi.

Açılış konuşmasının ardından jüri üyeleri yarışmada dereceye giren öğrencileri açıkladı. Resim dalında Adea Hajzari birinci, Diellza Valla ikinci, Erika Arllati üçüncü oldu. Fotoğraf alanında ise birinci Enea Lajqi olurken, ikinci Lena Haliti, üçüncü ise Dion Asllani oldu. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

Yarışmayı kazanan altı öğrenci, üç resim hocası, Priştine Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi temsilcisi, bir gazeteci ve Priştine Yunus Emre Enstitüsü temsilcisi 12-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında Türkiye’ye gezi programına katılacak.