II. Abdülhamid’in Fotoğraf Koleksiyonu: “Osmanlı’da Eğitim”

Yazıcı-dostu sürüm

Sultan II. Abdülhamid’in zengin fotoğraf koleksiyonundan seçilen eğitimle ilgili 135 fotoğraf 21 Kasım 2015 tarihinde Priştine Türk Kültür Merkezinde yapılan bir açılış programıyla katılımcılara sunuldu.

Serginin açılışında, Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanı ve Yunus Emre Enstitüsü Priştine TKM Kültür Sanat Koordinatörü İsa Sülçevsi “II. Abdülhamid Dönemi Eğitim Kurumları” başlıklı bir konuşma yaptı. Sunumda II. Abdülhamit döneminde yapılan eğitim reformları çerçevesinde açılan yeni okullar, uygulamaya konan yeni müfredatlar ve Rumeli vilayetlerindeki eğitim kurumlarına ilişkin istatistiki verilere yer verildi.  

Sergi açılışına Kosova’nın idari ve siyasi kurumları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova’daki kurumlarını temsilen çok sayıda yetkilinin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve eğitimci katıldı.

Osmanlı İmparatorluğunun hemen hemen bütün vilayetlerinden, eğitimle ilgili birbirinden ilginç fotoğraflar içeren sergi 5 Kasım 2015 tarihine kadar ziyarete açık kalacaktır.