Itri&Bach Itır Gibi Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nün organizasyonuyla 12 Kasım 2015 Perşembe akşamı Priştine Kırmızı Salonda düzenlenen konser iki yüz elliyi aşkın müzikseveri buluşturdu. UNESCO’nun 2012 yılını Itri Yılı olarak ilanından sonra çıkarılan Itri&Bach adlı albümde çalan üçlü bir misafir sanatçıyla birlikte Priştine’ye gelerek Kosovalı müzikseverlere güzel bir akşam yaşattı.

Albümün adıyla anılan Itri&Bach üçlüsü ve misafir sanatçı tarafından sunulan müzik ziyafetine T.C. Priştine Büyükelçisi Sn. Kıvılcım Kılıç, Slovenya Priştine Büyükelçisi Sn. Milan Majhen, Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Kuçi gibi protokol üyeleri dışında Kosova’nın sanat, edebiyat ve bilim çevrelerinden de önemli isimler katıldı.

Türk müziğinin ustalarından Mustafa Itri Efendi ile Batı müziğinin ustalarından Johann Sebastian Bach’in eserlerden oluşan ve yetmiş dakika süren konserin sonunda Itri&Bach grubu Kosovalı müzikseverler için sürpriz bir parça çaldı. Sürpriz parça Kosova’da klasikleşmiş olan “Martesa jone” (Düğünümüz) adlı şarkının bestesiydi. Bu melodi çello, tambur ve dudukla çalındığında, deyim yerindeyse, izleyenlere ıtır gibi geldi.