Kosova’da Halı Dokuma ve Tel Kırma Kurslarının Kapanış Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Priştine Büyükelçiliği, Priştine Yunus Emre Enstitüsü, Karabük Belediyesi, Balıkesir Karesi Belediyesi desteği ile Kosova’nın iki farklı şehrinde düzenlenen “Halı Dokuma ve Tel Kırma” kurslarının kapanış programı Yakova’nın Meslek Edindirme Merkezinde gerçekleştirildi.

Kursların kapanış programına T.C. Priştine Büyükelçisi, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı temsilcileri, Gjakova Belediyesi temsilcileri, Gjakova Medika Başkanı, Drenas Kadın Haklarını İyileştirme Derneği Başkanı, Mesleki Beceri Edindirme Merkezi Müdürü, Türkiye’den gelen eğitimciler ve kursiyerler katıldı.

T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç,  konuşmasında “Bu mükemmel iş için her şeyden önce Yunus Emre Enstitüsüne, hocalara, dernek başkanlarına, kursiyerlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür kursların desteklenmeye devam edecek. 5 hafta önce beraber açılışını yaptığımız kurslarda çok güzel ürünler elde edildi” şeklinde konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker ise yaptığı konuşmada “5 haftalık bir faaliyet gerçekleştirdik. Kursiyerlerimizin gözlerine, hareketlerine yansıtan bir mutluluk tablosu gördük. Bu yolda bize yön çizen ve bizimle birlikte hareket eden T.C. Priştine Büyükelçisine Yunus Emre Enstitüsü adına çok teşekkür ediyoruz. Bu kurs hobi amaçlı bir kurs değildi. Bu meslek edinmeyi, sosyal kaynaşmayı, ülkeler arasında dostluk köprüleri kurmayı amaç edinen bir kurstu” ifadelerini kullandı.

Halı Dokuma ve Tel Kırma kurslarının sonunda, 60’a yakın kursiyere, sertifikaları takdim edildi. Programın sonunda, kursiyerlerin kurs boyunca işledikleri eserlerden oluşan sergi açılışı yapıldı.