Öğrencilerimizin Sertifika Sevinci

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine Yunus Emre Enstitüsünde 9 Eylül 2015 tarihinde sertifika töreni düzenlendi. Ocak-Eylül 2015 dönemi Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayarak A1, A2 ve B1 düzeylerinde sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimize ve Türkiye Bursları kapsamında Kültür Merkezimizde Türkçe öğrenen kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Törende A1 düzeyinde 34, A2 düzeyinde 7 ve B1 düzeyinde 22, toplam 63 öğrenci sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde öğrencileri başarılarından ötürü kutlayan Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Bülent Üçpunar, yeni bir dil öğrenmenin özveri gerektiren bir süreç olduğunu ve kişiye sanat, kültür, tarih, müzik gibi birçok alanda da bilgi ve tecrübe kazandırdığını vurguladı.

Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimiz arasında Türkçe Yaz Okuluna katılan Flakë Sejfullahu ile Kenan Shylemaja yaz okulunda edindikleri tecrübe ve gözlemleri törene katılan arkadaşları ile paylaştı. Flakë Sejfullahu, Türkiye’ye yeniden gitmek istediğini, Türkçe Yaz Okulu sayesinde dünyanın her yerinde arkadaşları olduğunu ve onları ziyaret edeceğini söyledi. Öğrenciler sertifikalarını, kurslar süresince yoğun emek ve çaba sarf eden okutmanların elinden aldı.