Priştine'de Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

2012 yılından beri birçok kursiyerin çeşitli düzeylerde Türkçe sertifikası almaya hak kazandığı Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezinde 22 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen sertifika töreniyle A1, A2, B1 ve B2 düzeylerinde 40 öğrenci daha bu sevinci yaşadı.

Okutmanlarının elinden sertifikalarına kavuşma sevinci yaşayan kursiyerlerimiz, Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezinde ud ve bağlama kursları veren İlir Berveniku ile onun öğrencilerinin verdiği küçük konserde keyifli dakikalar yaşadılar. Türk müziğinden eserlerin icra edildiği konserde bolca eğlenen kursiyerler, hem şarkılara eşlik ettiler hem de halay çektiler.

ürkiye ile Kosova arasında son yıllarda gittikçe gelişen ticari ilişkiler, iki ülke arasındaki kültürel alışverişin boyut ve çeşitliliğin artması, Türk üniversitelerinin Kosovalı öğrencilere tanıdığı imkânlar vb. etkenler nedeniyle Kosova’da Türkçe öğrenmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Buna ek olarak Türkçenin Kosova’da hâlen yaşayan bir dil olması, kültürel nedenlerle Türkçe öğrenmek isteyenlerin sayısını da olumlu anlamda etkiliyor. Yunus Emre Enstitü de bu talebe ve yönelime, hem Türk Kültür Merkezlerindeki hem de çeşitli okullarda yürütülen farklı kurlardaki Türkçe kurslarıyla cevap vermeye çalışıyor.