Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türkçe Yaz Okulu Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

10 Aralık 2015 tarihinde Priştine Türk Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde T.C. Priştine Büyükelçisi Sayın Kıvılcım Kılıç’ın katılımıyla 2015 Türkçe Yaz Okulunu başarıyla tamamlayan öğrencilerimize sertifikaları takdim edildi.

            Sertifika töreninde öğrencilerle yakından ilgilenen T.C. Priştine Büyükelçisi Sayın Kıvılcım Kılıç konuşmasında, “Kosovalı gençlerin Türkiye’ye ve Türkçeye ilgisinin mutluluk verici bir durum olmasına değinerek bu sevgi ve ilginin ilerleyen yıllarda da devam etmesini temenni etti. Aslında tüm dünyadan gençlerin böyle organizasyonlarla Türkiye’de bir araya getirilmesi, ortak dilin Türkçe olması kültürel zenginliğin de artmasını sağlamaktadır. Barışa çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu barış ve kardeşlik ortamını iyi makamlara gelerek gelecekte siz gençler kuracaksınız. Bu güzel organizasyonu düzenleyerek her milletten gençlere Türkiye’yi yakından tanıma ve Türkçe eğitimi alma fırsatı sunan Yunus Emre Enstitümüze huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.  

            Törende Türkçe yaz okuluna katılarak sertifika almaya hak kazanan öğrencimiz Yllka Shehu yaptığı konuşmada, “Bu konuşmayı babam için yapıyorum. Ben bir yıldır Türkçe kursuna gidiyorum ve bir gün babam bir kitap getirdi ve çevirmemi istedi ama çeviremedim. Babam şimdi burada olsaydı benim nasıl Türkçe konuştuğumu görür ve çok mutlu olurdu” dedi.

            Sertifikalarını, T.C. Priştine Büyükelçisi Sayın Kıvılcım Kılıç’ın elinden alan öğrencilerimizden Kastriot Jashari, törenin ardından düzenlenen kokteylde, Leylim Ley ile Kardeşlik Türküsünü, bağlamayla çalarak sertifika törenine renk kattı.

  Bu yıl düzenlenen Türkçe yaz okuluna, Priştine, Prizren ve İpek Merkezlerimizden A1, A2, B1 ve C1 düzeylerinde 10 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz Adnan Menderes Ünv. Aydın, Pamukkale Ünv. Denizli, Sakarya Ünv. Kocaeli Ünv. Eskişehir Anadolu Ünv. Zonguldak Kara Elmas Ünv. ve Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesinde bir ay boyunca Türkçe öğrenerek çeşitli kültür sanat etkinliklerine dâhil oldular. İlerleyen yıllarda bu programa Kosova’dan daha çok öğrencimizin katılmasını ümit etmekteyiz.