2 Koret e Grave Përfaqësuan Kosovën në Festivalin "Gurgurica 2020"

Yazıcı-dostu sürüm

Në Festivalin e 2-të të Trashëgimisë Kulturore "Gurgurica 2020" të organizuar këtë vit, Kosova u përfaqësua nga Korët e Grave Turke "Zëri i Kosovës" dhe Korët e Grave OJQ Kori "Nexhmije Pagarusha".

Pjesëmarrja në projekt, i cili synon të rrisë ndërgjegjësimin në fushën e kulturës dhe artit, të maksimizojë kapitalin njerëzor si mbështetje dhe ndihmë për integrimin e komuniteteve rurale dhe të krijojë një hapësirë ​​të sigurt për ndërveprimin e diversitetit kulturor dhe shoqëror në këto mjedise multi-etnike, këtë vit për shkak të pandemisë ky festival u realizua në një mjedis dixhital dhe interaktiv.

Këta dy kore, duke kryer punën e tyre në Insitutin Yunus Emre në Prishtinë gjallëruan festivalin "Gurgurica 2020" me këngët e tyre.

Diğer Etkinlikler

Ebru Jılta, një nga artistët kryesorë të Shoqërisë Turke të Kosovës, mori pjesë në Festivalin e 15-të Ndërkombëtar të...

Institutet Yunus Emre në Prishtinë, Prizren dhe Pejë të Kosovës zhvilluan një koncert dixhital për të respektuar...