Atelieja e Shqiptimit dhe Ndjesisë së Turqishtes me Mert Talat DILEKÇIOĞLU në Prishtinë

Yazıcı-dostu sürüm

Punëtoria për shqiptimin dhe sensibilizimin të gjuhës turke me Mert Talat Dilekçioğlu u mbajt në Prishtinë.

Punëtoria e organizuar nga Insituti Yunus Emre në Prishtinë, u ndoq nga Zëvendës Ministri i Brendshëm i Kosovës Yıldıray Bayram, Këshilltari i Ministrit të Jashtëm Muaz Kazaz, Presidenti i Shoqatës GERÇEK Ömer Agalar, përfaqësuesit e Degës së Grave dhe Rinisë KDTP dhe stafi i Televizionit Shtetëror RTK.

Në punëtorinë, e cila u mbajt me një pjesëmarrje shumë të kufizuar dhe u ndoq me interes të madh brenda fushës së masave epidemike, pjesëmarrësit përdorën teknikën e duhur të frymëmarrjes (përdorimi i diafragmës), theksimi i saktë, shqiptimi dhe artikulimi, përdorimi i saktë i gjesteve dhe shprehjeve të fytyrës, gjuha e trupit dhe sinkronizimi i theksit, ekuilibrimi i eksitimit dhe frymëmarrjes para komunitetit. Ai kishte mundësinë të studionte shumë lëndë, nga përdorimi i fjalorit deri te forma e adresës.

Në një deklaratë të bërë në fund të programit, Dilekçioğlu deklaroi se çertifikata e pjesëmarrjes iu dha studentëve pjesëmarrës dhe shtoi, "Me këtë ngjarje, ne synojmë të forcojmë urat e miqësisë midis dy vendeve dhe të zhvillojmë projekte të përbashkëta të teatrit dhe kinemasë".

Drejtori i Institutit Yunus Emre, Dr. Mehmet Ülker tha se qendrat e Prishtinës, Prizrenit dhe Pejë janë krenarë që organizojnë një aktivitet të rëndësishëm.

Për të përdorur më shumë specializim të nxënësve turq në turqisht, sens profesional, ai deklaroi se ata kanë mbështetje shtesë në zhvillimin e turqishtes, ndërsa ata ecin përpara së bashku për të kuptuar dhe interpretuar teknikat tona të dramës, por gjithashtu për të vendosur lidhje me Turqinë, bisedë të drejtpërdrejtë, stres të saktë dhe për t'u shprehur përmes gjuhës së trupit Ai falënderoi Mert Talat Dilekçioğlu, i cili ndau njohuritë dhe përvojën e tij me pjesëmarrësit në punëtori, e cila është një punë e praktikës gjuhësore për ata që duan.

Kliko këtu për ta shikuar programin

Diğer Etkinlikler

Institutet Yunus Emre në Prishtinë, Prizren dhe Pejë të Kosovës zhvilluan një koncert dixhital për të respektuar...